Wij zijn Wouter

Wie is Wouter?

Toen eigenaar Wouter de Graaf in 1990 De Graaf Bakeries oprichtte, wist hij nog niet dat ruim 25 jaar later het bedrijf dé autoriteit zou zijn in het banketlandschap. We zijn natuurlijk apetrots op deze status, maar gemakkelijk is dat niet altijd. Want van een autoriteit mag je wat verwachten, toch? Dat betekent dus dat als jij bij ons werkt we ook wat van jou verwachten!

Wij creëren samen continu de beste zoete en hartige snackbeleving. Hierin zijn we de grootste speler op de Nederlandse markt en onze ambitie is om ook in de rest van Europa nog groter te worden. We zijn daarmee al een flink eind op weg, met meer dan 250 medewerkers, verdeeld over 3 locaties in Nederland (het hoofdkantoor en de productielocaties in Bunschoten-Spakenburg en Hoogeveen). Daarnaast hebben we ook al locaties in Duitsland en Spanje. Dit alles hebben we bereikt door professioneel, gefocust en met veel liefde voor ons vak samen te werken!

Wat is een snackbeleving?

Als autoriteit leveren wij niet alleen producten, wij leveren een verhaal. We worden geïnspireerd door oude tradities en we updaten ambachtelijke producten naar eigentijdse concepten. Wij adviseren onze klanten over het afbakken en verpakken van onze producten. En ook over de manier van aanbieden in het schap, in de winkel, bij acties en over het ondersteunen in print of digitaal. Zo maken we er samen een succes van!

Waarom werken bij Wouter?

Onze ambities zijn niet mis. Alléén met de juiste mensen op de juiste plek kunnen wij deze ambities waarmaken. Door bevlogen, deskundige medewerkers aan te nemen en in hun kracht te zetten, kunnen wij onze groei doorzetten en creëren we een uitdagende werkplek waar jij met het bedrijf kan meegroeien.
Alleen gelijkgestemden vragen wij om deze reis met ons te maken. De screening door recruitment gebeurt dan ook uitvoerig. Maar als je ons kunt overtuigen van jouw toegevoegde waarde, dan kun je rekenen op een baan met veel verantwoordelijkheid en ruimte om te bruisen en ontwikkelen.
Het zijn de mensen bij De Graaf Bakeries die het verschil maken!

Waar werkt Wouter?

Het bedrijf De Graaf Bakeries is als Spakenburgse Banketbakkerij gestart. Ondertussen leveren we via 3 focuskanalen onze concepten in 7 Europese landen. We zijn trots op ons klantenbestand, dat bestaat uit ambachtelijke bakkers, alle retailers van Nederland en veel grote aanbieders in de Europese Food Service. Maar we zijn nog niet klaar: we willen Europa veroveren!

Naast de productielocatie in Bunschoten-Spakenburg, waar vooral koeken en taarten worden gebakken, produceren we in Hoogeveen voornamelijk onze verschillende hartige snacks. Ook hebben wij sinds 2016 een grote productielocatie in Spakenburg waar we oliebollen bakken.

Ons thuis is in Spakenburg, tegen de bakkerij aan. Zo houden alle medewerkers feeling met de lekkere snacks die we dagelijks bakken. Alleen al van die heerlijke geuren krijg je trek!

Daarbij hebben we het hoofdkantoor, een trainingscentrum en een eigen diepvries distributie centrum. Dit is een enorm magazijn waar de temperatuur niet boven de 7 graden komt, waarbij het in de vriescellen continu -18°C is.

Wat kan je van Wouter verwachten?

De Graaf Bakeries bakt gezelligheid en is ook heel gezellig! Wist je dat werksfeer in de top 3 staat van de belangrijkste aspecten bij de keuze voor een werkgever? Naast een goede sfeer, prettige collega’s en een werkomgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen kun je het volgende van ons verwachten:

  • een marktconform salaris (je wordt ingeschaald aan de hand van de Bakkers CAO en afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding).
  • pensioenopbouw via het Bakkerspensioenfonds volgens de cao Bakkersbedrijf.
  • reiskostenvergoeding.
  • 25 vakantiedagen o.b.v. 38 uur.
  • vakantietoeslag van 8% over het brutojaarsalaris, uitgekeerd in mei.
  • collectieve ziektekostenverzekering bij ONVZ, ANW-hiaatverzekering en WGA-hiaatverzekering.
  • mogelijkheid tot deelname aan het fietsplan
  • leuke activiteiten die georganiseerd worden vanuit onze actieve gezellige personeelsvereniging.
  • een gezellige en energieke werksfeerSociale contacten

Wekelijkse activiteiten

Wij bakken gezelligheid en dit onmisbare ingrediënt kunnen we alleen aan ons deeg toevoegen als het bij ons in het bedrijf ook gezellig is. Verjaardagen, geboorten, jubileums en indiensttredingen laten wij dan ook niet ongemerkt voorbij gaan. Daarnaast kun je ervoor kiezen om op vrijdagmiddag aan te schuiven bij de gezamenlijke vrijdagmiddag lunch en/of bij de vrijdagmiddagborrel. Lekker ontspannen, samen met je collega’s!

jaarlijkse activiteiten

Als jij leuke ideeën hebt, sluit je dan aan bij onze personeelsvereniging! Deze vrolijke collega’s organiseren alle feestjes en bijeenkomsten. Hierbij kun je denken aan de organisatie van de sinterklaasviering, de kerst- en nieuwjaarsborrel, de zomer-BBQ, teambuildingactiviteiten én het jaarlijks terugkerende personeelsfeest.

Ontwikkelen

In onze groeiende organisatie krijg jij volop de mogelijkheid om mee te ontwikkelen. Naast de dagelijkse praktijkervaring, vinden wij het belangrijk dat jij je kennis blijft bijspijkeren. Dit doen we met een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) zodat je de kans krijgt om meer van je talenten te benutten en beter te worden in je vak. Uit dit stappenplan kan een training of cursus volgen, zodat jij je functie nog beter kunt uitvoeren. Hiervoor stellen wij dan een persoonlijk opleidingsbudget beschikbaar. In sommige gevallen stellen we hiervoor ook een studieovereenkomst op.

Lekkere extraatjes

Wij geven je graag een koekje van eigen deeg. Een lekker koekje, hoor! Want als producent van de lekkerste koekjes en gebakjes zouden we het niet eerlijk vinden als jij en je collega’s hier niet van kunnen genieten. Daarom mogen alle medewerkers iedere week koekjes mee naar huis nemen. Daar kan je mee thuiskomen toch?

Gezond

Wij zijn ons ervan bewust dat onze lekkere broodjes, koekjes en gebakjes geen vervangers zijn van een gezonde maaltijd. Toch eten we graag en regelmatig een ‘koekje van eigen deeg’. En onze vezels en vitaminen? Die halen we uit het fruit dat we ook dagelijks eten: we zijn óók voorstander van een gezonde lifestyle en daarom hebben we iedere dag heerlijk en gezond fruit voor je klaar staan.

Goede doelen

Wij hebben een groot hart en we delen graag. Daarom steunen we verschillende goede doelen. Ons grootste project is ‘Bake for life’. Dit is een organisatie die, door het bouwen van bakkerijen, kansarme kinderen in Afrika de kans geeft om in hun levensonderhoud te voorzien. Zo hebben wij in april 2012 een splinternieuwe bakkerij geopend in Kenia! Kijk voor meer informatie op bakeforlife.nl
Sponsorprojecten

Samenwerken zit in ons bloed en stroomt door onze aderen. Als liefhebber van sport sponsoren wij dan ook diverse plaatselijke sportverenigingen (onder andere voetbalverenigingen) en seizoensgebonden evenementen. Het komt dan ook regelmatig voor dat we van deze sponsoren een uitnodiging krijgen om een event bij te wonen. Een goed moment om weer even met je collega’s in een gezellige setting bij te praten!